Menu
header_unternehmen_umweltschutz_082023_NEU.jpg
Schließen
SERVICENUMMER

Service

+31 79 368 37 50

WashTec Benelux BV

Radonstraat 9

2718 SV Zoetermeer

Telefoon: +31 79 36 83 720

Fax: +031 79 36 83 725

Contactformulier

Milieubescherming

Aan het milieu verplicht.

Uw klanten verwachten van een carwash niet alleen een perfect wasresultaat. Maar ook milieuvriendelijke techniek en chemie. Daaraan voldoen wij met de ambitie dat milieuvriendelijkheid een vast kenmerk is van alles wat wij doen. In alle afdelingen van onze onderneming: van administratie en resourcemanagement bij de productie, tot transport en recycling.

Actief voor het milieu. Vandaag en in de toekomst.

Consciëntieus handelen op het gebied van milieu staat bij WashTec hoog in het vaandel. Door voortdurend op alle vlakken te verbeteren willen wij onze positie als toonaangevend aanbieder van ecologisch verantwoorde carwash producten en -services verder uitbreiden. Door consequent handelen hebben wij de afgelopen jaren al grote vooruitgang geboekt.

Energieverbruik.

Verder konden we warmteverlies reduceren door uitgebreide moderniseringsmaatregelen aan onze gebouwen door te voeren. Bij het verwarmen gebruiken we energie-efficiënte systemen als maatregelen voor het terugwinnen van energie, luchtrecirculatie, stadsverwarming, regeltechniek en gebouwenisolatie. De elektriciteit voor ons hoofdkantoor en onze  hoofdproductielocatie in Augsburg wordt >60% gewonnen uit renewable energie. Een waarde die duidelijk boven het Duitse landelijke gemiddelde ligt. 

 

Recycling en afvalvermijding.

Het vermijden of hergebruiken van afval heeft bij ons hoge prioriteit. Tegenwoordig kunnen vrijwel alle grondstoffen voor onze installaties worden hergebruikt. Aan het eind van de gebruiksduur van onze wasinstallaties demonteren wij ze op vakkundige wijze en zorgen voor hergebruik of verwerking van de reststoffen.

Elk bestek voor de ontwikkeling van een WashTec machine bevat al concrete bepalingen voor optimale recyclebaarheid van de installatie. Zo zorgen we ervoor dat alles maximaal wordt hergebruikt.

 

Minimaal drinkwaterverbruik.

Voor machinaal autowassen is water een onmisbaar en kostbaar goed. WashTec boekt voortdurend vooruitgang bij het reduceren van het waterverbruik: elke nieuwe generatie WashTec autowasinstallatie verbruikt weer minder water dan de vorige. Bovendien zorgen ook waterterugwinsystemen van WashTec het voor een aanzienlijke vermindering van het drinkwaterverbruik: van 14 tot 30 liter per wassing, vergeleken met 120 tot 170 liter per wassing zonder waterbehandeling.

Voorbereid op de toekomst

WashTec installaties zijn een milieuvriendelijk en een drinkwaterbesparend alternatief voor het in Duitsland verboden autowassen met de hand. Ook in markten met lage milieunormen of grotere waterschaarste is een toenemende regulering te verwachten. In Noord-Europa wordt de milieuwetgeving al steeds strenger, ook in andere landen is een verbod op handmatig autowassen onderwerp van discussie. Dit betekent nog meer potentieel voor milieuvriendelijk machinaal autowassen met waterterugwinsystemen. In Scandinavië is WashTec bekroond met het milieukeurmerk 'Nordic Swan' voor bijzonder milieuvriendelijke waterterugwinsystemen dan wel autowasinstallaties.

 

Chemie zonder schadelijke stoffen.

AUWA reinigings- en wax/polish-producten worden ontwikkeld en geproduceerd in samenwerking met onze afdeling Ontwikkeling. Daarbij wordt gelet op een milieuvriendelijke omgang met middelen. Kleur- en geurstoffen, emulgatoren en dergelijke stoffen worden waar mogelijk vermeden. Alle AUWA carwash producten zijn concentraten die in de wasinstallaties zelf automatisch worden verdund en gedoseerd. Vanwege de zeer geconcentreerde samenstelling van de ingrediënten zijn ze spaarzaam te doseren. Door het gebruik van concentraten kunnen verbruik, transportkosten en uitlaatgasemissies met 70 procent worden verlaagd.

Kwaliteit voor kwantiteit

Bij het produceren van AUWA reinigings- en wax/polish-producten wordt bij voorkeur gebruik gemaakt van een kleine hoeveelheid van een krachtigere grondstof of een verbeterde combinatie grondstoffen, dan van een grotere hoeveelheid van een standaard grondstof. Daarbij wordt principieel afgezien van grondstoffen die giftig zijn en gelden als schadelijk voor het milieu. Grondstoffen met registratieplicht (d.w.z. potentieel schadelijke) grondstoffen worden voor zover mogelijk vervangen door grondstoffen zonder registratieplicht.

 

Geoptimaliseerde productieprocessen.

Van de WashTec productielocaties in Augsburg en Recklinghausen tot onze dochtermaatschappijen in de VS, China en de Tsjechische Republiek: op alle vestigingen van WashTec hebben wij vanuit milieu-oogpunt de productieprocessen geoptimaliseerd.

Dit bewijzen onze talrijke onderscheidingen en certificaten. Al sinds 2000 is WashTec gecertificeerd volgens ISO 14001. De ISO-certificering bepaalt wereldwijd erkende eisen aan een milieumanagementsysteem. Het behalen van de doelstellingen wordt regelmatig gecontroleerd, en het certificaat moet elke drie jaar worden vernieuwd.   

Op onze fabriekslocatie Augsburg is er geen wezenlijke uitstoot van schadelijke stoffen. De productieprocessen beperken zich overwegend tot het verwerken van platen met een modern machinepark, evenals tot de eindmontage van bouwgroepen. Door alle uitstoot en gassen die daarbij ontstaan te filteren, verminderen wij de uitstoot van schadelijke stoffen tot een absoluut minimum.

Het WashTec milieukeurmerk kenmerkt alle producten en productcomponenten die bijzonder milieuvriendelijke en zuinig zijn. 

 

Umweltpakt LogoDEKRA SiegelDEKRA SiegelVDA Siegel

Deze onderwerpen interesseren u misschien ook: