Menu
1962
De carwashindustrie is geboren
In Augsburg ontwikkelen de heren Weigele en Sulzberger de eerste autowasinstallatie, de WESUMAT I, ook wel 'Rondläufer' genoemd.
1963
De eerste drieborstel roll-over
Kleindienst ontwikkelt een autowasinstallatie die minimale ruimte in beslag neemt: de eerste elektrisch aangedreven roll-over wasinstallatie met drie borstels - een sensatie.
1976
De Super-Polish Combi van Kleindienst
Kleindienst presenteert de eerste wasinstallatie die gericht ook de velgen reinigt.
1987
De Soft Wash van Wesumat
De nieuwe soft wash-generatie wordt aangekondigd als de perfecte combinatie van chemie, hogedruk- en borstelwas, productdesign en procestechniek.
unternehmen_historie_animation_1.pngunternehmen_historie_animation_2.png
1994
De C45 van California
Laag energieverbruik en hoge kostenefficiëntie: dat had California Rohé voor ogen bij de ontwikkeling van de roll-over C45. Dit systeem overtuigde bovendien met beperktere afmetingen, stillere werking en een hoge wascapaciteit.
unternehmen_historie_animation_3.png
Array
1998
De CK 30 van California Kleindienst
'Laag in kosten. Topklasse in kwaliteit ' – zo promootte California Kleindienst in 1998 de nieuwe roll-over CK 30. Ondanks zijn uitzonderlijk compacte afmetingen stond deze nieuwkomer tot in de kleinste details bol van geraffineerde techniek.
2002
Introductie van de generatie SoftCare
Met de SoftCare Pro komt de eerste WashTec roll-over op de markt. Deze combineert individueel design met techniek van topniveau.
2008
WashTec neemt AUWA Chemie GmbH over
De overname betekent een consequente stap in de strategische oriëntatie als allround aanbieder van carwash.
unternehmen_historie_animation_5.png
2012
De Softcare² Pro Touchless
De nieuwe hogedruktechniek zorgt in combinatie met effectieve voorreiniging met chemie producten voor een zeer goede reinigingsbeleving bij touchless-wasbeurten. De klant kan kiezen tussen 'contactloos', 'met contact' en een combinatie van beide.
2014
De SoftCare Pro Classic Race
De SoftCare Pro Classic Race is consequent afgestemd op snelheid door tegelijk verlopende functies. Het Premium Express programma met polishbehandeling ShineTecs 2GO heeft een nieuwe recordsnelheid van slechts zes minuten.
2016
Uitbreiding van de AUWA locatie Grebenau
AUWA-Chemie investeert bijna 6 miljoen euro in de uitbreiding van de productie in Grebenau en creëert zo nieuwe arbeidsplaatsen voor de regio.
2016
Opening nieuwe WashTec Showroom
De showroom bestaat uit twee lichte wasboxen en bevat een presentatie- en vergaderkamer. Aan een kant van de 192m2 grote showroom staat de roll-over SoftCarePro Classic Race en aan de andere kant een SoftCare2 Pro. En op het buitenterrein staat een TruckWash.
2017
SoftCare² Pro Silverlight
Kwaliteit van het wassen, de snelheid, het bediencomfort en het design - De vier parameters die we bij WashTec de 4Dimensies van de moderne autowasinstallaties noemen. De SoftCare2 Pro Silverlight is uitgevoerd met de LightShow en de StarTrack en de verlichte wielgeleiding, geheel aansluitend bij de extra dimensie in design – revolutionair in de car wash business.
2018
Award “Factory of the year“
Handelskrant “Produktion“ en het management consulting bedrijf A.T.Kearney kozen WashTec als winnaar in de categorie “Uitstekende terreinontwikkeling“ als onderdeel van de “Factory of the Year“. Deze competitie werd in 1992 geÏntroduceerd en is gericht op de productie sector in Duitsland en Europa.
2019
SmartCare
WashTec heeft de meest succesvolle carwash ter wereld nog beter gemaakt. Met de SmartCare roll-over - de excellente roll-over onder de wasinstallaties.

Wat betekent het als we zeggen dat onze nieuwe roll-over ‚smart‘ is? Heel eenvoudig: deze roll-over is uniek binnen de huidige car washbranche. Omdat veel functies verbeterd en geoptimaliseerd zijn. Omdat hij betrouwbaar en robuust is. Omdat hij maximale beschikbaarheid garandeert. En daardoor uw wasbedrijf met innovatieve oplossingen naar nieuwe hoogten brengt.
2020
JUBILEUMJAAR
WashTec en AUWA hebben veel te vieren: 20 jaar WashTec AG en 50 jaar AUWA! Samen zijn we onverslaanbaar! We kunnen terugkijken op 175 jaar ervaring - van de firma Kleindienst tot Wesumat en WashTec AG. Dat betekent tientallen jaren specialistische expertise op het gebied van autowassen. Tegenwoordig is WashTec verreweg de grootste leverancier ter wereld van innovatieve oplossingen voor het wassen van voertuigen.
2023
"Duurzame Autowaslocatie" certificaat
Ons certificaat voor “Duurzame Autowaslocatie” wordt jaarlijks uitgereikt sinds 2023 en staat voor omvangrijke milieubescherming. Het keurmerk maakt het mogelijk om op het eerste gezicht te herkennen of een wasstraat duurzaam autowassen aanbiedt. Om het keurmerk te ontvangen, moeten gecertificeerde duurzame autowaslocaties voldoen aan een aantal strenge criteria met betrekking tot het vermijden van milieuvervuiling.