Menu

Geschiedenis

1962 De carwashindustrie is geboren
In Augsburg ontwikkelen de heren Weigele en Sulzberger de eerste autowasinstallatie, de WESUMAT I, ook wel 'Rondläufer' genoemd.
1963 De eerste drieborstel roll-over
Kleindienst ontwikkelt een autowasinstallatie die minimale ruimte in beslag neemt: de eerste elektrisch aangedreven roll-over wasinstallatie met drie borstels - een sensatie.
1976 De Super-Polish Combi van Kleindienst
Kleindienst presenteert de eerste wasinstallatie die gericht ook de velgen reinigt.
1987 De Soft Wash van Wesumat
De nieuwe soft wash-generatie wordt aangekondigd als de perfecte combinatie van chemie, hogedruk- en borstelwas, productdesign en procestechniek.
blasen_links_19.png blasen_rechts_14.png
1994 De C45 van California
Laag energieverbruik en hoge kostenefficiëntie: dat had California Rohé voor ogen bij de ontwikkeling van de roll-over C45. Dit systeem overtuigde bovendien met beperktere afmetingen, stillere werking en een hoge wascapaciteit.
blubber_1998_14.png
1998 De CK 30 van California Kleindienst
'Laag in kosten. Topklasse in kwaliteit ' – zo promootte California Kleindienst in 1998 de nieuwe roll-over CK 30. Ondanks zijn uitzonderlijk compacte afmetingen stond deze nieuwkomer tot in de kleinste details bol van geraffineerde techniek.
2002 Introductie van de generatie SoftCare
Met de SoftCare Pro komt de eerste WashTec roll-over op de markt. Deze combineert individueel design met techniek van topniveau.
2008 WashTec neemt AUWA Chemie GmbH over
De overname betekent een consequente stap in de strategische oriëntatie als allround aanbieder van carwash.
blasen_links_18.png
2012 De Softcare² Pro Touchless
De nieuwe hogedruktechniek zorgt in combinatie met effectieve voorreiniging met chemie producten voor een zeer goede reinigingsbeleving bij touchless-wasbeurten. De klant kan kiezen tussen 'contactloos', 'met contact' en een combinatie van beide.
2014 De SoftCare Pro Classic Race
De SoftCare Pro Classic Race is consequent afgestemd op snelheid door tegelijk verlopende functies. Het Premium Express programma met polishbehandeling ShineTecs 2GO heeft een nieuwe recordsnelheid van slechts zes minuten.
2016 Uitbreiding van de AUWA locatie Grebenau
AUWA-Chemie investeert bijna 6 miljoen euro in de uitbreiding van de productie in Grebenau en creëert zo nieuwe arbeidsplaatsen voor de regio.
2016 Opening nieuwe WashTec Showroom
De showroom bestaat uit twee lichte wasboxen en bevat een presentatie- en vergaderkamer. Aan een kant van de 192m2 grote showroom staat de roll-over SoftCarePro Classic Race en aan de andere kant een SoftCare2 Pro. En op het buitenterrein staat een TruckWash.