Menu
header_service_leasing_Vorteile_082023_NEU.jpg
Schließen
SERVICENUMMER

Service

+31 79 368 37 50

WashTec Benelux BV

Radonstraat 9

2718 SV Zoetermeer

Telefoon: +31 79 36 83 720

Fax: +031 79 36 83 725

Contactformulier

Voordelen leasen

Perfect op maat. Flexibel. Goed gepland. En nog veel meer.

Zekerheid bij de planning, hoge flexibiliteit, positieve belastingtechnische en financiële effecten: er zijn talloze goede redenen om te kiezen voor financiering door middel van leasen. Om u te helpen een keuze te maken hebben wij de belangrijkste hier voor u op een rijtje gezet. Uiteraard adviseren wij u graag in een persoonlijk gesprek.

Algemene voordelen van leasen.

U realiseert investeringen zonder inzet van eigen kapitaal (mits kredietwaardig) en ontziet door leasen uw kredietlijn. U vermijdt externe invloeden en behoudt uw zakelijke bewegingsvrijheid, omdat niets verandert aan uw liquiditeit, onafhankelijk van uw kredietlijn bij uw huisbank.

Leasen maakt het eenvoudiger markt schommelingen op te vangen en verbetert innovatiemanagement. Geeft ruimte om verder te innoveren

Afhankelijk van het soort contract heeft u aan het eind van de looptijd de mogelijkheid de autowasinstallatie te kopen.  
 

Complete planzekerheid en hoogste flexibiliteit.

De hoogte van de leasebedragen is vanaf het begin contractueel vastgelegd. Zo worden ze ook op lange termijn niet beïnvloed door rente- of ratingveranderingen en vormen ze een zekere berekeningsgrondslag.  

U voert de onderhandelingen voor de koop van het investeringsobject zelf. Tegelijk legt u samen met de kredietverstrekker vast hoe het betreffende leasebedrag wordt opgebouwd, hoe lang de wasinstallatie ter beschikking staat en wat er verder gebeurt na het einde van de contracttijd.

Voor onderhoud en service staat WashTec uiteraard voor u klaar als competente partner. Voor absolute vrijheid sluit u bijvoorbeeld een all-in onderhoudscontract af. Dat is zowel mogelijk voor roll-overs en wasstraten als voor truckwasinstallaties of wasboxen.
 

Positieve effecten op liquiditeit, balans en belasting

Omdat de leasemaatschappij zorgt voor de financiering van de autowasinstallatie, wordt er op het moment van investering geen aanspraak gemaakt op uw liquiditeit, noch is sprake van uitbreiding van de financiering door derden. Via de leasebedragen worden de kosten van de investering volgens het principe 'pay as you earn' verdeeld over de periode waarin met de autowasinstallatie omzet wordt gerealiseerd.

Positieve effecten op de solvabiliteitsratio.

Omdat de kredietverstrekker juridisch eigenaar is van de wasinstallatie en deze op zijn balans vermeldt, resulteert dit bij u niet in een balansverlenging. Dat heeft positieve effecten op de solvabiliteitsratio, wat niet in de laatste plaats belangrijk is met het oog op Basel-II/III.


Leasebedragen zijn als bedrijfsuitgaven direct belastingtechnisch aftrekbaar. Daarentegen resulteren bij een financiering door eigen kapitaal alleen de afschrijvingen in een belastingverlaging.

De volgende onderwerpen zijn misschien ook interessant voor u: