Menu
5415_Banner_SmartSite_1280x285-Banner-Detail-HP-P-NL-nur-mit-Stoerer-01.png
  • Home ❯
  • Pers ❯
  • SmartSite: Wasparken intelligent beheren vanaf elk gewenst punt
Schließen
SERVICENUMMER

Service

+31 79 368 37 50

WashTec Benelux BV

Radonstraat 9

2718 SV Zoetermeer

Telefoon: +31 79 36 83 720

Fax: +031 79 36 83 725

Contactformulier

SmartSite: Wasparken intelligent beheren vanaf elk gewenst punt

SmartSite: Wasparken intelligent beheren vanaf elk gewenst punt.SmartSite: Wasparken intelligent beheren vanaf elk gewenst punt.

Augsburg, 2021 – Intelligent is wanneer alles gewoon via toegang op afstand loopt – voor meer winst en meer gemak. SmartSite van WashTec is een eenvoudig, praktijkgericht en overzichtelijk platform voor het intelligent controleren en beheren van wasparken. Met de nieuwe connectiviteitsservices “RemoteAccess”, “RemoteMonitoring” en “RemoteControl” biedt WashTec meer vrijheid en minder personeelsinzet. Via een veilige toegang op afstand tot hun roll-over-wasinstallatie of SB-wasinstallatie kunnen exploitanten met het nieuwe digitale platform SmartSite vanaf elk gewenst punt hun carwash op afstand beheren. Door de slimme verwarmingsregeling kan men bijvoorbeeld energie en kosten besparen. Dat is niet alleen goed voor de exploitant, maar ook voor de milieubalans

Stel u voor dat een wasklant een probleem heeft bij de carwash: De haldeur gaat niet open, een wasbox heeft een storing, de oprit is door een plotselinge temperatuurdaling bedekt met een ijslaag of de leverancier van waschemicaliën staat voor een gesloten deur. Met de SmartSite is dit niet langer een probleem. Want met een smartphone, een tablet of een computer kunnen exploitanten nu overal ter wereld voor een probleemloze werking van hun waspark zorgen. Ze kunnen op afstand de haldeur openen, de klant naar naar een andere wasbox leiden, de vloerverwarming van de oprit inschakelen of de leverancier toegang geven. Met de intelligente verwarmingsregeling besparen exploitanten 20–30% op de energiekosten. En dit alles zonder personeelsinzet en met efficiënt gebruik van de hulpbronnen - en gemakkelijker dan ooit.

  • Praktijkvoorbeeld: Exploitanten kunt op elk moment van de dag toegang krijgen tot de lichtregeling van de carwash en bijvoorbeeld het ALARM-circuit gebruiken om ongenode gasten de carwash te doen verlaten..

Begin met SmartSite aan de toekomst van de digitale carwash.

Exploitanten van autowasstraten krijgen een voorsprong door digitalisering met SmartSite, en er is niet veel voor nodig. WashTec biedt alle hardware en software voor SmartSite uit één hand. Via hun pc of mobiele telefoon kunnen exploitanten eenvoudig toegang krijgen tot het platform. De technici van WashTec hoeven alleen de schakelkast, sensoren en actuatoren te installeren en het via WashLink in werking te stellen. Daarbij kunnen exploitanten rekenen op een omvangrijk servicenetwerk, want WashTec heeft het dichtste fabrikant-servicenetwerk in de branche. WashTec is in elke regio ter plaatse met haar specialisten.

  • Praktijkvoorbeeld: Door middel van de geïntegreerde videobewaking kunnen gemelde storingen of processen met real-time beelden worden vergeleken, om onmiddellijk de juiste maatregelen te kunnen nemen.

Met SmartSite heeft men altijd overzicht over alle belangrijke gegevens van het waspark. Niet alleen de omzet kan eenvoudig worden weergegeven, ook het water- en stroomverbruik kan worden bewaakt. Om energie en kosten te besparen kan bovendien de temperatuur van het waswater worden aangepast aan de buitentemperatuur en kan de verlichting van de buitenruimte worden geregeld. Via vier lichtcircuits, een timer en een schemersensor kan het licht in de buitenruimte optimaal worden geregeld. De intelligente verwarmingslogica houdt de vloerplaten buiten op efficiënte wijze ijsvrij en met de online weersverwachting van het weerstation kan de exploitant de voorlooptijd (max. +3 uur) van de verwarming aanpassen, als er geen of kleine bufferreservoirs beschikbaar zijn. Elk verwarmingscircuit is uitgerust met een actuator voor de verwarmingscircuitregeling en een sensor voor de vloertemperatuur.

  • Praktijkvoorbeeld: Wanneer de temperaturen zeer laag zijn en er weinig klandizie is, kunnen overtollige wasplaatsen buiten werking worden gesteld om op de kosten te besparen - alles van op afstand, moeiteloos en zonder personeelskosten.

“Bij mijn vestigingen was vooral bij de SB-wasplaatsen een energiebesparing van 30 tot 40% mogelijk door optimalisatie van de looptijden en door de energieverdeling tussen stralingspaneelverwarming en waswaterverwarming. Ook een efficiëntere lichtregeling draagt bij aan een energie-efficiënte installatie en aan kostenbesparing. Al met al is SmartSite een hulpmiddel dat de exploitant meer zekerheid en meer vrijheid biedt.” Markus Priester, exploitant van 3 wasparken in Oostenrijk.

Meer gemak voor eenvoudig wasparkmanagement.

SmartSite beperkt stilstandtijden en maakt een hogere bedrijfsveiligheid mogelijk door real-time statusmeldingen van de wasinstallatie en door pushberichten in geval van storingen. Dankzij het geautomatiseerd maandelijks gebeurtenisrapport per e-mail beschikken exploitanten over alle belangrijke informatie, zoals rendabiliteit, verbruik en capaciteitsbenutting. Zo kunnen per wasplaats alle functies van de SB-installatie en de roll-over-installatie met enkele klikken worden geactiveerd. Bij SB-installaties kan men bijv. op afstand een gratis wasbeurt activeren en de duur daarvan instellen.

  • Praktijkvoorbeeld: Als een exploitant een ontevreden klant in de SB-installatie heeft, kan hij de wasbox op afstand op “GRATIS WASSEN” zetten en zo de klant tevreden stellen. Allemaal zonder extra personeel of extra inspanning.

Bovendien wordt de looptijd van de hogedrukpomp van desbetreffende SB-plaats weergegeven. Bij roll-over-wasinstallaties kan ook het licht in de washal naar wens worden geregeld en kunnen de haldeuren worden geopend en gesloten. Veel functies kunnen daarbij individueel worden ingesteld en vormgegeven. Met SmartSite kan men eenvoudig de status van de deur van de technische ruimte bewaken en optioneel de functie “Deuren van de technische ruimte openen/sluiten” gebruiken. Voor meer veiligheid wordt de technische ruimte bewaakt door overstromingssensoren.

  • Praktijkvoorbeeld: Exploitanten kunnen bijv. in het geval van een storing de installatie buiten werking stellen en de roldeuren sluiten – zonder zelf ter plaatse te zijn en zonder personeelskosten. En dankzij de WashTec connectiviteitsservice “RemoteControl” kunnen ze de installatie weer in werking stellen nadat de storing is verholpen.

For more information, please contact:

Thomas Brenner (Head of Marketing & Sales Support)
Phone: +49 821 55 84-12 89
Email tbrenner[at]washtec.com