Menu
header_blog_ger_gr_07.jpg
  • Home ❯
  • Blog ❯
  • Hoe kunt u een passief inkomen genereren door middel van wasboxen
Schließen
SERVICENUMMER

Service

+31 79 368 37 50

WashTec Benelux BV

Radonstraat 9

2718 SV Zoetermeer

Telefoon: +31 79 36 83 720

Fax: +031 79 36 83 725

Contactformulier

Hoe kunt u een passief inkomen genereren door middel van wasboxen

Als u niet uw hele leven een werknemer wilt zijn en geen 9-tot-5-mentaliteit heeft, denk dan maar eens na over de vraag of u een passief inkomen voor uzelf wilt opbouwen. Het houdt in dat u eerst werktijd en/of geld investeert en uiteindelijk levert het u opbrengsten op - zozeer zelfs dat u er nauwelijks meer tijd en energie in hoeft te steken.

Er zijn verschillende opties mogelijk

Er zijn meerdere manieren om een passief inkomen op te bouwen. Een bekend voorbeeld is de auteur die tijd en moeite steekt in het schrijven van zijn boek en vervolgens de royalty's daarvan geniet. In sommige gevallen werkt dat heel goed, maar in veel gevallen helemaal niet. Een andere optie is het speculeren met aandelen. Dit vereist echter bepaalde vaardigheden en een uitstekende kennis van de geldmarkt. Bovendien is het risico op het lijden van grote verliezen zeer groot. Veiligere alternatieven zijn investeringen in onroerend goed dat u kunt verhuren, of in automatische installaties zoals wasstraten.

 

Zelfs wasboxen zijn niet volledig zelfstandig

Het hebben van wasboxen betekent niet dat u er helemaal geen omkijken naar heeft. U hoeft niet de hele tijd in de buurt te zijn, daar gebruikers munten in het apparaat steken. De reinigingsmiddelen moeten echter wel van tijd tot tijd worden bijgevuld en u moet het geld regelmatig uit het apparaat halen. Het is ook van essentieel belang dat u de installatie op een correcte werking controleert en deze op de juiste onderhoudsintervallen laat onderhouden. In heel Noord-Amerika worden, zoals bijvoorbeeld bij Mark VII, service- of onderhoudsaanbiedingen gedaan waar wij speciaal opgeleid personeel hebben dat snel bij u kan zijn om uw installatie te onderhouden. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor reparaties. Op de installatie is een nummer zichtbaar waarmee gebruikers storingen kunnen melden en waarmee u altijd bereikbaar bent. Dit is de enige manier om snel genoeg te reageren en langdurige stilstand van het apparaat of verlies van klanten te voorkomen.

 

In zekere zin bindt het u ook aan de wasboxen. De daaraan gekoppelde taken zijn aanzienlijk geringer dan de taken in loondienst. Daarom kunt u het grootste deel van uw tijd elders doorbrengen, of het nu voor ander werk is, voor hobby's of voor vrienden en familie.

 

Een zorgvuldige planning is onontbeerlijk

Om uw wasbox zo snel mogelijk terug te verdienen en u uiteindelijk een passief inkomen te bieden, moeten er verschillende factoren zijn. Het gaat voornamelijk om de locatie. Aangezien u naast de carwash geen andere diensten aanbiedt, moet de faciliteit bij zoveel mogelijk mensen bekend zijn. Op goed zichtbare locaties naast drukke wegen, maar ook in de buurt van tankstations of garagebedrijven of winkelcentra is dit zeker haalbaar. Het is ook belangrijk om de concurrentie in de omgeving goed in kaart te hebben en te weten of er wel voldoende vraag is naar wasboxen.

 

Mocht u vragen hebben over de financiering van uw wasboxen, voelt u zich vrij om te allen tijde contact met ons op te nemen. Wij leggen u de juiste procedure graag uit. Onderdeel van de planning is dat u nadenkt over hoe u potentiële klanten in de omgeving kunt wijzen op het bestaan van uw wasboxen.

 

Zelfbedieningswasplaatsen zorgen voor inkomsten op de lange termijn

Als uw wasboxen eenmaal in bedrijf zijn en de klanten bekend met het bestaan van uw wasboxen en ook nog tevreden zijn, dan hoeft u nog maar een kleine inspanning te leveren om de inkomstenbron draaiende te houden. Het zal echter nog enige tijd duren voordat de investering een rendement oplevert. Maar als dat eenmaal het geval is, hoeft u slechts nog de bedrijfskosten betalen voor water, elektriciteit, reinigingsmiddelen en, zo nu en dan, ook kosten voor onderhoud en reparaties. Alles wat daarbuiten valt betreft uw passief inkomen. Dan rest u niet veel anders dan het geld te incasseren en naar de bank te brengen.