Menu
5807_WT_Blog_Cabrio_1280x285px.jpg
  • Home ❯
  • Blog ❯
  • Zo wordt uw cabriolet schoon in de wasinstallatie
Schließen
SERVICENUMMER

Service

+31 79 368 37 50

WashTec Benelux BV

Radonstraat 9

2718 SV Zoetermeer

Telefoon: +31 79 36 83 720

Fax: +031 79 36 83 725

Contactformulier

Zo wordt uw cabriolet schoon in de wasinstallatie

Met uw cabriolet in de wasinstallatie? Veel eigenaren van een cabriolet zijn in eerste instantie sceptisch omdat ze bang zijn voor schade aan de kap. Maar deze zorgen zijn meestal ongegrond: een cabriokap laten reinigen is ook in een wasstraat geen probleem. In dit artikel zullen wij u laten zien op welke punten u vooral moet letten bij het onderhoud en de reiniging van uw cabriolet.

Onderhoud van het stoffen dak van een cabriolet

Reinigen is niet ingewikkeld, maar moet zo voorzichtig mogelijk gebeuren om de stof niet te beschadigen. Door middel van speciale cabrio-wasprogramma’s kunt u uw klanten duidelijk maken dat het reinigen van een cabrio bij u geen probleem is.

Veel mensen zullen - voordat ze bij u in de wasstraat komen - de softtop met huismiddeltjes hebben bewerkt. Bij lichte vervuiling kan spoelglansmiddel nuttig zijn en wolwasmiddel helpt daadwerkelijk bij de eerste tekenen van groene aanslag. Zulke middelen schieten echter tekort in geval van zware vervuiling of vervuiling die lang is ingedroogd. Ook vergeten autobezitters vaak dat zij de softtop na het schoonmaken zorgvuldig moeten impregneren.

Cabrio's goed verzorgen in de wasstraat

Dankzij moderne zachte borstels zoals SofTecs® en de juiste waschemicaliën kunnen ook cabriorijders hun auto veilig wassen in een roll-over-installatie of een kettingwasstraat. Bij het kiezen van de juiste autowasstraat moet erop worden gelet dat deze er schoon uitziet. Als u zich zorgen maakt, kunt u de exploitant van de installatie altijd om advies vragen. Veel autowasbedrijven bieden zelfs een speciaal wasprogramma voor cabrio’s aan.

Zo werkt een cabrio-wasprogramma:

  • Voorwas – onder hoge druk wordt hoofdzakelijk het onderste gedeelte van de cabrio gewassen, om de softtop te beschermen
  • Hoofdwas – de dakborstels werken met een lagere contactdruk om het stoffen dak niet te beschadigen
  • Drogen – een extra droogcyclus zorgt ervoor dat de afdichtingen van de softtop volledig droog worden gemaakt

Zo laat u uw cabrio weer glanzen

Na een waxbehandeling in de wasinstallatie glanst uw cabrio nog meer! Een regelmatige machinale autowasbeurt met wax beschermt de lak en de cabriokap tegen verwering en schadelijke milieu-invloeden zoals UV-straling en zure regen. De waxverzorgingsmiddelen van AUWA zijn VDA-conform en geschikt voor alle commercieel verkrijgbare softtops en hardtops. Niettemin moeten de aanbevelingen van de fabrikant in de gebruiksaanwijzing van het voertuig in acht worden genomen. De opgesproeide vloeibare wax vormt een dichte beschermende laag op de lak en de softtop. Zo draagt de machinale autowasbeurt bij tot het behoud van de waarde van de cabriolet.

Hierop moet u letten wanneer u zelf de softtop van uw cabrio reinigt

Om het water goed te laten wegstromen van de cabrio-softtop, zijn er speciale waterafvoeren aangebracht. Doe daar bij het reinigen een beetje water in en kijk of ze goed functioneren. Als het water niet snel wegloopt, zijn ze verstopt. U kunt de waterafvoeren dan reinigen met ijzerdraad waarvan u de scherpe uiteinden met plakband afplakt.

Controleer ook de rubberen afdichtingen van de cabrio-softtop: deze moeten soepel zijn en goed worden onderhouden, zodat ze dicht blijven en geen water doorlaten. Indien nodig maakt u de afdichtingen schoon en brengt u een beetje siliconenolie aan.

Ook de stangen van het cabrioletdak verdienen een kritische blik: De gewrichten en scharnieren kunnen op den duur onder de belasting te lijden hebben. Als u deze oliet, zorgt u ervoor dat ze lang meegaan en soepel functioneren.

Conclusie: het stoffen dak moet voorzichtig worden gereinigd

Een cabriokap van stof moet anders behandeld worden dan de rest van de auto. Daarom kunt u het best kiezen voor een speciaal wasprogramma voor cabrio’s. Een zachte wasbeurt met de juiste waschemie laat cabrio’s niet alleen glanzen, maar beschermt ook de lak en de softtop tegen schadelijke milieu-invloeden. Als u naast voorzichtig wassen en zorgvuldig impregneren nog andere diensten aanbiedt, zullen de klanten graag bij u terugkomen: het onderhoud van de waterafvoeren, de siliconenafdichtingen en de stangen is iets dat de meeste mensen verwaarlozen wanneer zij thuis wassen. Des te beter als klanten weten dat hun auto bij u in goede handen is.

Opmerking: De inhoud van dit artikel is niet juridisch bindend en zonder enige garantie of aansprakelijkheid van de auteur.