Menu
header_unternehmen_faqs.png
 • Home ❯
 • Veelgestelde vragen
Schließen
SERVICENUMMER

Service

+31 79 368 37 50

WashTec Benelux BV

Radonstraat 9

2718 SV Zoetermeer

Telefoon: +31 79 36 83 720

Fax: +031 79 36 83 725

Contactformulier

Veelgestelde vragen

Vragen en antwoorden over
de carwash-business.

WashTec is het antwoord op de vraag over de schoonste autowasstraat! Sommige antwoorden zijn al terug te vinden in onze veelgestelde vragen. Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Neem dan gewoon contact met ons op.

Reiniging en onderhoud

Wat is de beste manier om insectenresten en boomhars van uw autolak te verwijderen?

Veel autobezitters gaan meestal met hun auto door de wasstraat bij mooi weer. Als u echter besluit uw auto bij regenachtig weer te wassen, zijn de resten van insecten bijvoorbeeld al nat en kunnen deze eenvoudig worden verwijderd met een speciaal wasprogramma met insectenverwijderaar.

De beste keuze voor autopoetsers is een wasprogramma met de hoog geconcentreerde insectenverwijderaar InsecTecs met frisse limoengeur. Met deze speciale reiniger van AUWA zijn organische resten en vuil snel en effectief te verwijderen van autoruiten en autolak oppervlakken. InsecTecs is een product uit de “Best Performance TecsLine” en is geschikt voor gebruik in alle soorten carwash systemen. Dankzij de hoog geconcentreerde en hoogkwalitatieve actieve componenten biedt InsecTecs uitstekende wasresultaten, vooral op het gebied van hardnekkig vuil, zoals insectenresten, vogelpoep en boomhars. Ondanks de hoge alkaliteit ervan biedt deze insectenverwijderaar een aanzienlijk betere materiaalcompatibiliteit dan conventionele sterk alkalische voorreinigers.

Wat is de beste manier om mijn autobekleding te reinigen?

Tips voor een effectieve reiniging van het interieur van uw auto zijn te vinden in onze WashTec blog op https://www.washtec.com/blog/,

waar u bijvoorbeeld een artikel zult treffen over het reinigen van autostoelen:
https://www.washtec.com/blog/tips-for-owners/cleaning-car-seats-and-the-like-the-ultimate-guide-to-interior-cleaning/

Zo kunt u rooklucht uit uw auto verwijderen: https://www.washtec.com/blog/tips-for-owners/how-to-remove-cigarette-smoke-from-your-car/

Hier kunt u lezen waar u op moet letten bij het reinigen en verzorgen van leer: https://www.washtec.com/blog/tips-for-owners/correct-leather-care-and-cleaning-in-the-car/

Carwash installaties

Hoeveel kost een WashTec autowasinstallatie?

Wij kunnen geen standaardprijs opgeven voor een wasinstallatie. De prijs hangt altijd af van de specifieke eisen op de locatie zelf. Ons verkoopteam ondersteunt geïnteresseerde klanten bij de keuze van de juiste wasinstallatie. Daarbij onderzoeken we ook de locatie en maken een bedrijfsanalyse en wordt met de klant een bedrijfsconcept op maat opgesteld.

 

Welke mogelijkheden hebben de verschillende autowasinstallaties?

Het aantal staat niet vast. In het algemeen moet u altijd rekening houden met de concurrentiesituatie in uw gebied.

 • Met wasinstallaties voor bedrijfsvoertuigen kunnen ongeveer 30 vrachtwagens per maand worden gewassen.
 • Transportbandsystemen zijn pas rendabel nadat circa 20.000 mensen ervan gebruik hebben gemaakt.
 • Zelfbedieningsboxen zijn pas rendabel nadat circa 2500 mensen van een wasbox gebruik hebben gemaakt.
 • Roll-overs zijn rendabel vanaf tien wassingen per dag.

 

Welke roll-over installatie is geschikt voor de gemiddelde exploitant van een tankstation?

Welke roll-over installatie geschikt is voor een exploitant van een tankstation kan niet zomaar worden beantwoord. Dit hangt altijd af van de locatie en de uitslag van de bedrijfsanalyse. Daarnaast is het belangrijk om niet alleen op technologie te focussen, maar ook op een bedrijfsmodel en hoe u uw autowasbedrijf maximaal kunt benutten. Er zijn in principe vier parameters die de keuze van de juiste roll-over installatie kunnen beïnvloeden. Bij WashTec noemen wij dit de 4 dimensies. De juiste balans tussen kwaliteit, snelheid, gemak en ervaring moet worden gevonden. Na de parameters te hebben geselecteerd, wordt door ons een wasinstallatie geconfigureerd die is afgestemd op de wensen en behoeften van de klant.

Startups

Heeft men een speciale training of bijzondere kennis nodig om een carwash te starten?

Nee, u heeft geen speciale training nodig als u een carwash wilt starten? Het is zeker een voordeel om vooraf vertrouwd te raken met het onderwerp autowassen en de marktsector.

Aan welke relevante eisen moeten exploitanten voldoen bij het installeren van nieuwe autowasinstallaties?

Als geïnteresseerde partijen overwegen om een autowasbedrijf op te zetten, dienen zij vooraf rekening te houden met verschillende aspecten zodat hun investering de moeite waard is en zij de aanvankelijke investering snel kunnen terugverdienen. Over het algemeen is het beschikbare kapitaal of de financiering een doorslaggevende factor voor een carwash project. U moet ook de juiste partner aan uw zijde hebben. Door in de voorbereidende fase rekening te houden met alle belangrijke aspecten met betrekking tot de locatie en de te verwachte klantenkring, kan een goed uitgewerkt en vertrouwenwekkend ondernemingsplan worden opgesteld. Dit samen met de veilige financiering zorgt ervoor dat uw droom van een eigen bedrijf werkelijkheid kan worden.

 

Welke documenten heb ik nodig bij een afspraak met WashTec?

Er zijn enkele vragen waarmee u rekening moet houden bij een eerste afspraak. Deze zijn als volgt:

 • Welke soorten auto's wilt u wassen? Zijn er voorkeuren voor het soort wasinstallatie?
 • Hoeveel auto's wilt u wassen? En hoe vaak worden auto´s in de regio gewassen?
 • Is er al een locatie beschikbaar? Zo ja, hoeveel ruimte is er beschikbaar voor de wasinstallatie?
 • Wilt u het binnen of buiten installeren? En wat is de minimumtemperatuur op de locatie?
 • Hoe aantrekkelijk moet de carwash zijn voor de eindklant?
 • Hoe vies verwacht u dat de voertuigen zullen zijn?
 • Is waterbehandeling vereist?
 • Wat is het beschikbare budget voor het gehele project?

Wij praten niet langer slechts over een product met onze klanten, maar ook over een bedrijfsmodel en hoe zij hun autowasbedrijf maximaal kunnen benutten. Om dit te bereiken, wordt door ons een wasinstallatie geconfigureerd die optimaal is afgestemd op de wensen en behoeften van de klant.

Hoe wordt technische en organisatorische ondersteuning door WashTec aan potentiële klanten geboden?

Bij WashTec ligt de focus op de klant maximaal voordeel te bieden. Daarom begeleiden wij onze klanten door het gehele planningsproces: van de locatie en bedrijfsanalyse, rekening houdend met de concurrentiesituatie in de regio, de aankoop van de wasinstallatie tot aan de inbedrijfstelling. Onze focus ligt op de klanten en hun specifieke behoeften. Dit begint bij de planning en aanschaf van de wasinstallatie en loopt door gedurende de gehele levensduur ervan. WashTec biedt autowasinstallaties en benodigdheden voor ieders behoefte en elk budget. Onze medewerkers ondersteunen klanten vanaf het bepalen van de benodigde apparatuur voor de wasstraat tot aan het bestuderen van de kostenstructuur met het oog op maximale investeringszekerheid.

Een voorbeeld: De wasinstallatie wordt door het WashTec serviceteam geconfigureerd, waarbij rekening wordt gehouden met alle relevante parameters en de betaalbaarheid wordt gegarandeerd. Vervolgens wordt door ons de wasinstallatie op locatie geïnstalleerd. Tijdens de controle bij de inbedrijfstelling wordt de installatie aangepast aan de specifieke plaatselijke omstandigheden, waardoor geoptimaliseerde wasresultaten worden gegarandeerd. De WashTec dienstverlening omvat ook de keuze van de juiste AUWA-chemicaliën, waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met de geldende veiligheids- en milieunormen. Met gerichte communicatiemaatregelen bieden wij vervolgens ondersteuning bij het verwerven en behouden van klanten. Zo profiteren onze klanten van vele jaren technische en zakelijke expertise en kunnen zij een vertrouwensvolle relatie met ons opbouwen.

Financiering

Wordt het leasen door WashTec zelf aangeboden of wordt het geregeld?

WashTec is het juiste contact voor al uw financieringsbehoeften. Wij bieden financieel advies op maat en contractovereenkomsten die precies zijn afgestemd op de behoeften van de klant. Daarnaast wordt door ons ook hulp geboden bij het opstellen van een rentabiliteitscalculatie en bieden wij aantrekkelijke algemene voorwaarden. WashTec Financiële Diensten kan u ook helpen het juiste leasemodel te vinden. Of het nu gaat om volledige- dan wel gedeeltelijke afschrijvingen of om een leasecontract dat opzegbaar is, elk leasemodel kan naar keuze worden gecombineerd met volledig onderhoud van de wasstraat.

Wat gebeurt er met verouderde installaties die vervangen moeten worden?

Normaliter worden oude vervangbare installaties door WashTec gedemonteerd en vernietigd/gesloopt. Klanten kunnen de installatie echter ook zelf verkopen, maar omdat er slechts een beperkte tweedehands markt is, is dit zeldzaam. Als de installatie aan het einde van het leasecontract wordt vervangen, wordt doorgaans aan de leasemaatschappij de restwaarde (max. 5%) door WashTec vergoed. In het geval van hogere restwaarden moet de klant meestal een bijdrage betalen.

Heeft WashTec all-in onderhoudscontracten?

WashTec is de deskundige dienstverlener en partner voor klanten gedurende de gehele levensduur van de installatie. Wij leveren een breed dienstenpakket waaruit afzonderlijke diensten kunnen worden gekozen of in combinatie met diensten die meer gericht zijn op specifieke gebieden. Onze diensten worden gecontroleerd en uitgevoerd door ervaren en gekwalificeerde installateurs, technici en ingenieurs. Het doel van ons dienstenpakket is het voorkomen van systeemuitval en het garanderen van uw succes door maximale beschikbaarheid van de installatie. We willen mogelijke fouten voorkomen voordat deze zich voordoen.